Гранд Каньон, Новини

В „Младост“ продължава да се строи безразборно

Нина Иванова председател на инициативния комитет „Заедно за Младост“, пред БНР, програма Хоризонт в интервю на Валерия Николова

 

 

 

   В столичния район „Младост“ се строи безразборно, абсолютно нелогично и смея да твърдя – на някои места и незаконно. Това каза в ефира на „Хоризонт“ Нина Иванова, която е председател на инициативния комитет „Заедно за Младост“.   Тези неща силно ме притесняват, отбеляза Иванова и добави, че иска да попита администрацията на района:

   Всъщност на колко терена се направиха такива проверки – дали са законно реституирани, колко дела са заведени, въобще – какви мерки се вземат, за да бъде запазен, за да се гони обществения интерес.

   Госпожа Иванчева по време на предизборната си кампания заяви, че ще се бори с презастрояването в „Младост“ и че веднага след встъпването си в длъжност ще се заеме с щателна проверка на всички реституирани терени. Факт е, че част от реституциите са осъществени доста порочно. Знаете, имаше редица журналистически разследвания и те всъщност доказват тази порочна практика. Мен лично като гражданин силно ме вълнува какво се е променило до момента след повече от половин година управление на новата администрация начело с новия кмет, каза още Нина Иванова и добави:

   Аз съм притеснена, защото наблюдавам, че строежите продължават да никнат като гъби в зелените площи, намиращи се в междублоковите пространства, а най-страшното е, че според регулационните планове, това са площи, които представляват реализирано мероприятие, тоест там няма как да се върне земя, да бъде реституирана, да се върне на собственици.

   Иванова отбеляза, че важно за развитието на столичния район „Младост“ е намирането на баланс между интересите на собствениците на терените, на инвеститорите и на гражданите, които живеят в квартала.

Нина Иванова, снимка dir.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *