Новини

КОЙ И ЗАЩО САБОТИРА ГРАЖДАНСКАТА ПОДПИСКА

Съгласуване на пунктове за събиране на подписи
Съгласуване на пунктове за събиране на подписи

Повече от две седмици, администрацията на Район Младост, не съгласува пунктовете за събиране на подписи. 

   Още на 24 март, Инициативният комитет внесе в деловодството на администрацията на Район Младост, уведомление за проведено Събрание на Гражданска инициатива. Още тогава в  уведомлението изрично е посочено, че на основание чл. 47, ал.2, т.4 от ЗПУГДВМС,  ще бъдат съгласувани места за събиране на подписите на населението.

   На 04.04.2017 година, Инициативният комитет внесе с вх. номер към РМЛ17-ГР94-923-(1) 24.03.2017/04.04.2017 съгласувателно писмо за места за събиране на подписите на населението.

До този момент, официален отговор – няма!

   Местна гражданска инициатива се организира съгласно Чл. 46. (1) от Закон за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление .  Чрез местна гражданска инициатива гражданите могат да правят предложения до общинския съвет, кмета на общината, на района или на кметството, или до областни или регионални органи на изпълнителната власт за решаване на въпроси от местно значение. Местната гражданска инициатива се осъществява чрез подписка, организирана от инициативен комитет на територията на съответната община, район, кметство или населено място. Местата за събиране на подписите се определят след съгласуване със съответния кмет.

   Ние, от Гражданската инициатива, сме силно изненадани, че именно хората, които само до преди дни, се възмущаваха публично от подобни действия на общинската администрация, днес, като част от нея, използват същите методи за саботиране на гражданската инициатива.

3 Comments

  1. Леле, лошо и се пише на Иванчева, ако се действа така, да се организираме на протест с искане за оставка!!

  2. Ами, сега ? Защо ядохте жабите ? Нали д-р Цвета Авджиева беше виновна за всичко? Нали си избрахте една неграмотна и нахална простакеса за кметица, която срещу 2500 лв. заплата не прави абсолютно нищо, напротив, даже вреди и открито ви се подиграва като нарушава обещанията си и върви срещу интересите на тези, които я избраха. Хак да ви е ! Получихте това, което искахте! Докато се освестите и организирате да я изгоните с камъни от квартала нищо няма да остане!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *